Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΘΟΔΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

 

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2016 εορτάστηκε πανηγυρικά η 2η Επέτειος των εγκαινίων του Αη-Θόδωρου του Στρατηλάτη στη Νέδα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο διοργανωτής αυτής, κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πανολυμπιακή» κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος και η Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας και Πρόεδρος του συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, κα Μαρία Λιακάκη.

Ο κ. Γεωργόπουλος στον ποιητικό του λόγο απήγγειλε πατριωτικούς στίχους ιεροφαντών του ελληνικού πνεύματος (Γ. Ρίτσου, Ν. Βρεττάκου, Γ. Δροσίνη κλπ.) και τόνισε την αγάπη που πρέπει να έχουμε για την πατρίδα και την ανάγκη να διατηρήσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους διάφορες προσωπικότητες όπως:

ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημήτριος Μητρόπουλος, ο καθηγητής Πανεπιστημίου, κ. Ηλίας Ανδρέου, ο Πρόεδρος Εφετών, κ. Γιαννάκης Κοκκίνης, ο Αντ/γος Στρατού Ξηράς, κ. Νικόλαος Χατζής, ο οδοντίατρος, κ. Αθανάσιος Δημητριάδης, οι καθηγητές, κ. Ξενοφών Σπηλιώτης, κα Σταματία Κανελλοπούλου και κα Ανδριάνα Φάσαρη,

Οι συνταξιούχοι συνάδελφοι του κ. Γεωργόπουλου, κ. Ανδρέας Στεφάνου, κ. Κων/νος Πολύδωρας, κ. Λεωνίδας Θεοχάρης και κ. Αναστάσιος Τασιγιώργος, ο συγγραφέας, κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο απόγονος του αγωνιστή Γιαννάκη Γκρίτζαλη κοινωνιολόγος, κ. Γιαννάκης Γκρίτζαλης. 

Η δικηγόρος, κ. Γιάννα Αντωνοπούλου, η Εκπρόσωπος της Τ.Κ. του χωριού μας, κα Αγγελική Θεοχάρη, πρόεδροι των γύρω χωριών και των συλλόγων τους, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, κ. Αντώνης Λιακόπουλος και πλήθος κόσμου που υπερέβαιναν τα 500 άτομα.
 

Στον ναό λειτούργησαν οι ιερείς: π. Παν/της Δημητρακόπουλος, π. Παν/της Κολοσκόπης, π. Κων/νος Τασιόπουλος και π. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσιο φαγοπότι, χοροί και τραγούδια με d.j. και ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του γνωστού κλαρινίστα Γιάννη Κλωνάρη.

Επικράτησε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και μια υπέροχη φιλοξενία από τους διοργανωτές που θα μείνει αξέχαστη σε όσους παρευρέθηκαν στον εορτασμό. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία από κάθε πλευρά και σ’ αυτό συνέβαλλαν, όχι μόνο οι Καλλιτσάνοι και οι Πλατανίτες που «άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων», αλλά και πολλά άτομα από τα γύρω χωριά και τους πρέπουν θερμά συγχαρητήρια.   

Επίσης θερμά συγχαρητήρια πρέπουν και σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανέγερση του περίτεχνου και περικαλλούς αυτού ναού, ο οποίος βρίσκεται σ’ ένα, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, τοπίο και είναι πλέον ένα πολύτιμο κόσμημα για την περιοχή μας κι ένας πολύ όμορφος χώρος προσευχής και αναψυχής.

Να ’μαστε καλά ν’ ανταμώνουμε εκεί κάθε καλοκαίρι, να εκκλησιαζόμαστε, να γλεντάμε και να παίρνουμε μια δροσερή ανάσα από τα γάργαρα νερά της Νέδας.

Γιάννης Ανδριόπουλος

Άνω Δώριο (Σουλιμά)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου